Børn elsker grimasser…

Clara og Jensine

Clara og Jensine

Jeg så en lækker lille dreng i dag, i et venteværelse hos en læge. Han havde opdaget et spejl på væggen – og gik så straks på opdagelse i hvordan han kunne se ud.
Det var tydeligt, at han elskede det han så i spejlet. Han lavede sjove grimasser, og gik lidt frem og tilbage – måske for at beundre sig selv fra forskellige vinkler..?!
Tæt på – heeelt tæt på – og lidt længere væk, og forfra igen..

Det var skægt at kigge på og mindede mig om en lille størrelse i min egen familie, der engang elskede at lave grimasser foran spejlet med sin mor. (De hedder Clara og Jensine). De brugte tid på at lave forskellige udtryk sammen – der foran spejlet. De prøvede at se, hvem der kunne se mest sur ud, glad ud, bange ud, skør ud.

Faktisk er det en rigtig god øvelse, som kan give anledning til en snak med dit barn om, hvordan man ser ud når man er sur, glad, vred, tosset eller andet.
Alle er født med empati, som er evnen til at kunne aflæse andre og sætte sig i andres sted, men det kræver øvelse at blive god til at forvalte denne evne.
Forældre er vigtige guider, der skal vise børnene vejen og faktisk er grimasselegen god til at lære, at aflæse de små kammerater på legepladsen i børnehaven..
Hvis du selv kan li´ det, så sæt dig foran spejlet med dit barn og prøv forskellige udtryk…..Børn elsker det og jo mere skørt jo bedre..

God fornøjelse..

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

− 3 = 2